De “De Tafel Plakt!” Awards 2011: deel 13

Stone Age van het jaar

Ninjato (Z-Man Games / White Goblin Games)

Ninjato is een heerlijk kaartgestuurd bordspel waarin u interessante artefacten kunt gaan stelen uit clanhuizen, daarbij de strijd met de bewaking aangaand. U kunt daarbij voor de mietjesaanpak gaan waarbij u al sluipend tot het door u begeerde kleinood probeert door te dringen of u kunt voor de machomanier kiezen waarbij u open en bloot en luid schreeuwend alles en iedereen die op uw traject in uw buurt komt aan uw zwaard rijgt. Eender welke tactiek u gebruikt, wilt u steeds dieper doordringen in het complex wordt u geacht “Banzai!“ te roepen. Waarna een uwer tegenspelers uw volgende tegenstander van de trekstapel omdraait.

De artefacten die u verzamelt levert u later weer in voor invloed waarmee u dan weer punten kunt scoren.

Op uw weg naar de eeuwige roem kunt u zich nog specialiseren in allerhande gevechtstechnieken, waarbij het experimenteren met springstof mijn persoonlijke voorkeur wegdraagt.

De grote overeenkomst met Stone Age is dat u op het einde van het spel een extra wagonlading aan punten kunt scoren, meer zelfs dan tijdens het hele spel. Het is dus heel belangrijk dat u uw tegenspelers extra goed in de gaten houdt, vooral zij die zich erg low profile gedragen. Die zijn in dit spel het gevaarlijkst.

Dominique