B(l)endereffect

Summoner Wars: Master Set (Plaid Hat Games)

Summoner Wars is stilaan mijn favoriete conflictspel aan het worden. Dat komt door de eenvoudige spelregels, de snelheid van opzetten en uitvoering, de herspeelbaarheid, de korte speelduur, de erg interessante afwegingen bij het managen van magie, de compactheid, de moduleerbaarheid en -last but not least – het speelplezier.

Het is zelfs zo ver gekomen dat Battlelore, tot voor kort mijn numero uno wat dit soort spellen betreft, stof staat te verzamelen in mijn spellenkast.

Als u op een comfortabele manier wil intekenen voor dit fenomeen raad ik u aan de Summoner Master Set, aangekondigd voor juni 2011, in de gaten te houden. Zes nieuwe volkeren (de Shadow Elves, de Vargath, de Sand Goblins, de Deep Dwarves, de Swamp Orcs en de – nu al mijn favoriet – Benders) zitten samen met de rest van het spelmateriaal, waaronder het onontbeerlijke premium spelbord, functioneel verpakt in één grote doos. De compactheid krijgt daardoor een aanzienlijke deuk maar daar vinden we wel iets op.

Richtprijs: 40 euro.

Als u geïnteresseerd bent in schermutselingachtige tweekampen – al behoort een krioelwalkover met die kl. goblins ook tot de mogelijkheden – in een fantasysetting die u de mogelijkheid bieden tot meerdere revanchesessies op één avond slaat u in juni best toe.

Want dit behoort tot het beste wat er op dit moment in dat marktsegment te krijgen is.

Ik lig alvast in een hinderlaag.

Dominique

 

Een gedachte over “B(l)endereffect

  1. Thnxx voor het wijzen op deze master box die in juni uit moet komen. ik heb het basisspel van me wishlist afgehaald om deze erop te zetten 🙂

    Like

Reacties zijn gesloten.