De “De Tafel Plakt!” Awards 2010: deel 27

Idiootste spel met potentie van het jaar

String Railway (Japon Brand)

Kompleet maf – iets wat alleen door Japanners kan bedacht worden eigenlijk – zonder daarbij af te gaan als een gieter.

In dit spel wordt u geacht treinstations met elkaar te verbinden door middel van het gooien van eindjes touw. U leest het goed.

Maar voor u begint te verbinden moet u het speeloppervlak samenstellen. Eerst bakent u het speelterrein af (met een eindje touw), vervolgens plaatst u heuvels en bergen op dat speelterrein (met eindjes touw) en tenslotte trekt u door het landschap een rivier (met een eindje touw).

Gek genoeg hebben we hier niet met een wollig spel te maken. Dit is niet bepaald een stoomtrein, eerder een TGV en vooral erg leuk. Niet voor elke dag van de maand, maar toch: erg leuk.

Het prepareren van het speelveld deed me onmiddellijk aan het poepsimpele en onder andere daardoor briljante Dicke Dämonen (Edition Erlkönig) denken, al houdt de vergelijking daar helemaal op. Maar die vergelijking heeft er wel voor gezorgd dat Dicke Dämonen de weg naar mijn speeltafel weer heeft gevonden, waarvoor ik String Railway hartelijk dank.

Twee leuke vliegen in één klap.

Dominique