De “De Tafel Plakt!” Awards 2010: deel 26

Afknapper van het jaar

Malta! (Z-Man Games)

Ik zou er niet aan beginnen als ik u was. Edoch, u bent echt geïntrigeerd als u tijdens het ontbijt de – inderdaad: achteraf bekeken verdacht korte – spelregels tot u neemt. Dat interessante verdwijnt echter snel als u aan het spelen gaat en merkt dat u er in de eerste ronde al uitligt. U treurt echter niet want dan kunt u ondertussen even iets anders gaan doen, de drankjes of de hapjes aanvullen bijvoorbeeld. Dat is echter buiten de waard gerekend, Malta! genaamd, die u vriendelijk maar zacht dwingend verzoekt toch maar te blijven zitten. Er zit immers een kaart in de (omvangrijke) trekstapel die een andere speler de mogelijkheid biedt u weer in het spel te brengen, een handeling die in de spelwereld beter bekend staat als de Lazarusactie.

Beste medespeler: u kent uw spelvrienden, ik ken de mijne. Denkt u dat er ook maar één haartje op hun hoofd eraan denkt u het genoegen te gunnen opnieuw in te stappen en het spel alsnog te winnen? Ja? Van welke planeet was u ook alweer?

Want ingewijden weten het: de Lazarusactie is genoegzaam door iedereen gekend, alleen heeft nog geen enkele speler deze fameuze actie ooit live zien uitvoeren. Waardoor ik moet besluiten dat deze actie de verkeerde naam draagt, u moet het woordje Lazarus erin vervangen door Godot.

Die vlag dekt de lading veel beter.

Runner up: het niet beschikbaar zijn van de gelimiteerde versie van London (Treefrog) voor de voorbestellers, waardoor de niet voorbestellers deze editie nog eerder op Spiel konden bemachtigen en, nog véél erger, diezelfde avond thuis of op hotel al konden spelen.

U zult het maar meemaken: extra euro’s neertellen voor de gelimiteerde editie, de week voor Spiel tevergeefs en tot afgrijzen van uw postbode aan uw brievenbus de wacht optrekken en vervolgens vaststellen dat de niet voorbestellers op Spiel breed glimlachend uw gelimiteerde editie aan een goedkopere prijs in hun plastic zak, trolley, draagtas of rugzak steken. Bij al die andere gelimiteerde edities. Ik heb het niet uit officiële bron, maar naar het schijnt zijn er tientallen voorbestellers afgevoerd op Spiel. In van die grote gele minibusjes met blauwe zwaailichten.

Dominique

 

2 gedachtes over “De “De Tafel Plakt!” Awards 2010: deel 26

  1. Je runner up afknapper vind ik een kaakslag voor al die sukkelaars (waaronder ik mezelf reken) die de eerste dag van Essen, ruimschoots op tijd aankwamen, toch 2 uur vruchteloos moesten wachten, om uiteindelijk binnen te strompelen en te merken dat alle aanwezige limited editions van London reeds uitverkocht zijn (veelal aan “liefhebbers” die meerdere spellen tegelijkertijd opkopen en ze nu aan “liefhebberprijzen” te koop aanbieden). 😉
    maar genoeg zelfbeklag, altijd leuk om je stukjes te lezen dominique 😉 .

    Like

  2. Malta: nooit meer. Ooit eens gespeeld en zonder aan de beurt te komen (of was het 1 keer) was het al gedaan voor mij.
    De rest van het spel uitegezeten.

    Like

Reacties zijn gesloten.