De “De Tafel Plakt!” Awards 2010: deel 23

Onderdeel van het jaar

Ik had kunnen gaan voor het blikken doosdeksel in reliëf van Forbidden Island (GameWorks).

Ik had kunnen opteren voor het toverboek van Grimoire (One Draw / Japon Brand), dat op zich geen spectaculaire creatie is, maar wel erg functioneel en origineel.

Ik had kunnen kiezen voor de vooral erg grote speciale figuren van Isla Dorada (Funforge).

Ik had de voorkeur kunnen geven aan de ijsblokjes van Last Call! The Bartender Game (Wattsalpoag), want toen ik ze voor de eerste keer zag op Spiel was ik onmiddellijk verkocht.

Ik had mijn stem kunnen geven aan de gerechten van Hey Waiter! (R&R Games), die eigenlijk gewone ordinaire pokerfiches met een andere opdruk dan gewoonlijk zijn, maar gekenmerkt worden door een hoge functionaliteit en mooi werden geïntegreerd in het departement tactiliteit.

Maar dat heb ik dus allemaal niet gedaan.

Neen, de prijs voor het spelonderdeel van het jaar gaat naar het alien spaceship van Alien Frontiers (Clever Mojo Games).

Het is gewoon een doorzichtige zeszijdig dobbelsteen hoor, maar zodra hij op het spelbord ligt gaat iedereen er als een speer achteraan. Omwille van ook speltechnisch heel interessant en misschien zelfs onontbeerlijk voor de overwinning. Als u het lang genoeg in uw bezit kunt houden tenminste, want zij die het niet in hun bezit hebben gaan er alles aan doen om het u zo snel mogelijk afhandig te maken.

Dominique