De “De Tafel Plakt!” Awards 2010: deel 20

Hype die zichzelf waarmaakte van het jaar

7 Wonders (Repos Production)

Hypes die zichzelf waarmaken, beste medespeler, zijn op de vingers van een geamputeerde hand te tellen. Er wordt elk jaar wel ergens wat opgehemeld vooraleer het goed en wel te krijgen is. Meestal volledig onterecht, heel af en toe helemaal waar.

7 Wonders valt in de tweede categorie. Heel wantrouwig begon ik aan mijn eerste sessie met een prototype. Een half uurtje later begon ik wanhopig de maanden, weken, dagen, uren en seconden naar de officiële release af te tellen.

7 Wonders is wat “De Tafel Plakt!“ betreft het beste spel van 2010, zo simpel is het. En gezien de uitbreidingen die in bepaalde pijpleidingen zitten gaan we zelfs nog crescendo, waardoor 7 Wonders ook in 2011 misschien nog in de prijzen gaat vallen.

Dominique