Spiel 2010: een vooruitblik (deel 30)

Trollland (Ludocortex Editions)

Een kaartspel voor 2 tot 4 spelers waarin u gevolg geeft aan de wanhopige orproep van uw trollenkoning om een aantal irritante minderheidsgroepen (elfen, mensen, dwergen en goblins) uit het land te verwijderen. Als u daarin het beste presteert wordt u gepromoveerd tot minister. Naar verluidt moet u in staat zijn deze superpromotie in een klein half uurtje veilig te stellen.

Reserveer alvast uw plaats in de wachtrij want:

U houdt van thema’s die naadloos aansluiten op de actualiteit en, mon Dieu, dat wordt hier in tonnen aangeleverd. U ziet het niet direct? Hier wordt één van de grootste sociologische problemen van onze huidige maatschappij aangesneden: migratie. Koppel dit thema trouwens even aan Sarkozy’s recente uitwijzingsbeleid aangaande de Romazigeuners en uw eurootje zal snel vallen. Ironisch genoeg wordt Sarkozy in dit spel door een Franse spelontwerper – waarschijnlijk ongewild, ik maak me geen illusies – in de zeik gezet. Hij is namelijk de trollenkoning.

U houdt van kleurrijke en humoristische kaartillustraties.

U houdt, wat spellen aangaat tenminste, van kort en fijn.

U vertoeft graag in fantasierijke omgevingen.

Bruno Cathala is één van uw lievelingsauteurs. Alles van zijn hand koopt u blind.

Loop vrolijk zwaaiend de stand van Ludocortex Editions voorbij want:

Thematisch gaat dit spel over deportatie. U voelt zich daar niet lekker bij. Erger nog: hoe beter u uw deporaties plant, hoe meer u zult scoren. En dat geweten van u blijft maar knagen.

U hebt al kortdurende kaartspellen genoeg in uw kast staan zoals Mow, Coloretto en 6 Nimmt waarnaar bij de korte beschrijving van dit spel wordt verwezen. Deze hoeft er voor u dan echt niet bij.

Tot morgen.

Dominique