Spiel 2010: een vooruitblik (deel 24)

Intrigo (Hazgaard Editions)

Een kaartspel voor 3 tot 4 spelers waarin u, belust op macht als u aan tafel altijd bent, probeert de Doge van Venetië te worden door de meest invloedrijke inwoners van datzelfde Venetië voor en achter uw kar te spannen.

U doet dat door invloedkaarten uit te spelen aan locaties of uw beurt te spenderen aan het bekomen van extra invloedkaarten (karakters), als daar zijn: de verkoper, de huurmoordenaar, de courtisane, de gondelier, de wachter en de dief. Die moeten uiteraard worden betaald en bij elke aankoop van hetzelfde karakter wordt het duurder.

Wie als eerste vier zegels van een politieke familie heeft verzameld wint onmiddellijk. Hebt u vijf zegels van de verschillende politieke families in het spel verzameld bent u ook al onmiddellijk zegezeker.

Reserveer alvast uw plaats in de wachtrij want:

Het thema Venetië is een onderwerp dat u na aan het hart ligt.

Eén van de karakters is de huurmoordenaar. Dit karakter doet het altijd goed in spelletjes.

Dit spel wordt gedefinieerd als een kruisng tussen Machiavelli, Bedriegers Bedrogen en Cold War: CIA vs. KGB. U kent slechtere referenties.

Er wordt met goud gejongleerd in dit spel en dat is in beperkte mate voorhanden. U houdt van schaarse betaalmiddelen in een spel.

Er wordt ook gedraft, een speltechnische activiteit waar u een boontje voor hebt.

Drie auteurs voor één kaartspelletje? Dat kan gewoon niet fout gaan.

U onderhandelt graag.

Loop vrolijk zwaaiend de stand van Hazgaard Editions voorbij want:

Een gondelier als karakter lijkt u niet echt opwindend.

Dit is zo’n spel dat afgelopen kan zijn voor je het in de gaten hebt en dat ligt u niet zo.

Onderhandelen om en groupe de koploper in te halen wordt door de auteurs aangemoedigd en dat lijkt u niet zo’n interessant en leuk gegeven, vooral als u met z‘n drieën aan uw keukentafel zit.

Invloedkaarten aanleggen aan een locatie, u hebt dat al meer dan genoeg op tafels allerhande zien passeren en u hebt het gevoel dat deze hobbydoos geen enkele meerwaarde gaat bieden aan uw spellenverzameling.

Tot morgen.

Dominique