Spiel 2010: een vooruitblik (deel 22)

DungeonQuest (Fantasy Flight Games)

Een bordspel voor 1 tot 4 spelers waarin u, held zijnde in Terrinoth – what’s in a name – afdaalt in een met schatten en vallen en monsters en glibberige dingen gevulde kerker met als enige doel zoveel mogelijk schatten naar buiten te slepen voor een tijdmechanisme, dat u niet bepaald goed gezind is, u door het automatisch sluiten van de uitgang de uitweg verspert. En daarmee ook uw verdere leven.

Reserveer alvast uw plaats in de wachtrij want:

U bent een bordspeler die zijn geschiedenis kent en u hebt in groezelige herbergen legendarische verhalen gehoord over dit spel. Tijd om dit collectors item – dat er nu dankzij Fantasy Flight Games geen meer is – na al die jaren door te strepen op uw wenslijstje.

Het spelmateriaal heeft een grondige kwalitatieve opsmuk ondergaan, zowel wat betreft stevigheid als qua uiterlijk.

U bent een al wat oudere bordspeler en u denkt met weemoed terug aan die hectische spelavonden in de jaren 80 met de nog veel hectischer DungeonQuest eindspelmomenten die qua intensiteit niet moesten onderdoen met de hevigheid van uw hartkloppingen toen u voor het eerst de blote borsten van uw eerste vriendin mocht aanschouwen.

Als u niemand uit uw reguliere spellengroep kunt warm maken voor dit spel kunt u nog altijd solo.

Loop vrolijk zwaaiend de stand van Fantasy Flight Games voorbij want:

Net als zijn illustere voorganger is het belangrijkste speltechnische element dat u hier tot in de perfectie moet kunnen beheersen niet veranderd: geluk.

U weet graag wat er op u afkomt zodat u kunt anticiperen. Anticiperen is een werkwoord dat in dit spel op hoongelach wordt onthaald.

De gevechten in dit spel zijn even interessant als een streaker op een nudistenstrand.

Er zijn momenteel veel betere fantasyspellen op de markt. Defenders Of The Realm bijvoorbeeld. Of Claustrophobia. En die staan dan weer wél in uw notitieboekje.

Tot morgen.

Dominique