Spiel 2010: een vooruitblik (deel 5)

7 Wonders (Repos Production)

Een kaartspel voor 3 tot 7 spelers waarbij u door het uitspelen van kaarten die u draftgewijs op hand bekomt een beschaving uit de grond stampt met als enige doel op het einde van het spel daarin het succesvolst te zijn en dus de meeste punten te hebben gescoord.

Reserveer alvast uw plaats in de wachtrij want:

Een hele beschaving uit de grond stampen in 30 minuten, dat is mooi meegenomen. En binnen die tijdspanne zult u de spelende mensheid eens tonen hoe het wél moet.

U bent helemaal in voor de speltechnische discipline draften en voor kaartspellen tout court. En u gaat al helemaal likkebaarden bij het vernemen van het feit dat dit spel met z’n zevenen kan zonder dat de speelduur proportioneel toeneemt.

U vindt het leuk dat de spelers links en rechts van u interactief kunnen worden benaderd. U kunt immers grondstoffen van hen bekomen en bij de eindtelling wordt uw militaire score bepaald in verhouding tot die van hen.

U houdt van korte en krachtige optimalisatiespellen.

U hebt ook al wat prospectie gedaan op het internet en een grote meerderheid van de geschreven spelervaringen die hierover de ronde doen zijn erg lovend. U gaat dus nu al uit van een betrouwbare en veilige aankoop.

U bent een Belgische unionistische chauvinist en u maakt er een erezaak van alle spellen van Belgische uitgeverijen in uw bezit te krijgen.

Loop vrolijk zwaaiend de stand van Repos Production voorbij want:

U ziet een hype al van heel ver aankomen en loopt er vervolgens in een grote boog omheen.

Een degelijk beschavingsontwikkelingsspel in 30 minuten? U gelooft er geen barst van.

U hebt Fairy Tale (Yuhodo Inc. / Z- Man Games) al in de kast staan en ziet, buiten het thematische onderscheid, de meerwaarde van 7 Wonders niet in.

U haat het als u heel goed moet opletten wat uw tegenstanders doen – vooral uw linker- en rechterbuur moet u goed observeren – en het schuim staat u al helemaal op de lippen als blijkt dat het letterlijk aflezen van wat zij voor zich open hebben liggen erg moeilijk is.

Uw speeltafel is te klein voor al dat kaartgeweld.

U gruwt van een nodeloos ingewikkelde en geforceerd aandoende eindtelling, die bijna even lang duurt als het spel zelf. Intensief tellen, dat doet u wel op het einde van de maand.

U gaat liever voor het echte werk en hebt uw zinnen gezet op “Civilization: The Boardgame” van Fantasy Flight Games. 7 Wonders is voor watjes.

Die meerderheid aan lovende kritieken op het internet impliceert dat er ook een minderheid aan niet lovende kritieken is en uit ervaring hebt u geleerd om die eerst te lezen alvorens vrolijk mee te deinen op de golven van een hype. U hebt ondertussen dan ook al lang uw conclusies getrokken: uw geldbeugel blijft dicht.

Tot morgen.

Dominique

Een gedachte over “Spiel 2010: een vooruitblik (deel 5)

  1. Deel je blogberichten met nog meer mensen via de gezamenlijke SkynetBloggers Twitter account. Lees erover op onze blog! Dit alles geheel vrijblijvend uiteraard.

    Like

Reacties zijn gesloten.