De “De Tafel Plakt!” Awards 2009: deel 6

Handigste spelonderdeel van het jaar

De goudstukken van Smallworld (Days Of Wonder)

Totale waarde 515, in stukken van 1,3,5 en 10. En quasi gewichtloos. Perfect te gebruiken voor spellen allerhande, zoals ik proefondervindelijk tijdens sessies van onder andere Palazzo, Age Of Empires III en Three Dragon Ante heb aangetoond. Enkelzijdig bedrukt ook, dus perfect geheim te houden voor uw medespelers.

Gedaan met het gezeul met pokerfiches en andere attributen die het scoren moeten vergemakkelijken. En u moet eens stilstaan bij wat u met twee dozen Smallworld aankunt. Het spelen van een hele hoop andere spellen wordt dankzij de opvolger van Vinci opeens veel functioneler.

Rep u dus naar de spellenwinkel, schaf uzelf een doos Smallworld aan, haal die kartonnen goudstukken eruit en leg onmiddellijk Three Dragon Ante op tafel. En geniet.

Tot morgen.

Dominique