De “De Tafel Plakt!” Awards 2009: deel 4

Heruitgave van het jaar

A La Carte (Heidelberger / Mosquito)

Ik heb er lang op zitten wachten maar in 2009 was het zover: een nieuwe oplage van A La Carte. Mijn jarenlange onzekere wachten werd beloond. Ik moet toegeven dat ik op onbewaakte momenten nog naar de eerste editie hunker, maar de nieuwe is toch een grote pleister op de wonde die mijn verkoop van het origineel had geslagen.

Er zijn spelers die hier niets aan vinden, meestal het slag dat niet gewend is om te verliezen en zich het liefst onledig houdt met oneindig lang  piekeren over welke in een gegeven spelsituatie de beste tactische of strategische zet is. Na een tijdje treedt er bij dit soort spelers een vervorming van de realiteit op die resulteert in een uniforme aanpak van elk spel dat gespeeld wordt: die van de meester-tacticus/strateeg. Dat is een houding die in A La Carte genadeloos wordt afgestraft, waardoor de meester-tactici/strategen het niet leuk vinden en de liefhebbers worden geconfronteerd met totaal overbodige vragen als: “Wat vinden jullie daar nu toch aan?”

Maar bent u daarentegen iemand die nogal zonnig is ingesteld en graag lacht, zowel met uzelf als met anderen, is dit een absolute aanrader.

Formilabel!

Tot morgen.

Dominique

2 gedachtes over “De “De Tafel Plakt!” Awards 2009: deel 4

  1. Ik vind het vooral erg mooi materiaal, sfeervol en toegankelijk voor alle leeftijden. Ik speel het wel eens graag tussendoor, maar ik bleef een beetje op mijn honger zitten, letterlijk en figuurlijk.

    Like

  2. Er zijn veel spellen die je oproepen in een bepaalde rol te kruipen. Dat is voor ‘ons’ dagelijkse kost (!) maar vergt blijkbaar nogal wat van de weinig-speler, je indenken dat je een Middeleeuwse vorst bent. Daarom is dit spel uitermate geschikt voor deze groep: het houdt zich bezig met de primaire levensbehoefte van alledag en deze tijd, je hoeft er de deur niet voor uit, en het ziet er kostelijk (!) uit. (wat is dat toch telkens met die uitroeptekens?) Leuk om op tafel te zetten (…), maar snel bederfelijk (nee hè) in termen van speel/houdbaarheid (ik zeg niets meer!).

    Like

Reacties zijn gesloten.