Daartoe gaat men op weg..

Beste medespeler,

Het is tijd.

Tijd om te reflecteren over Spiel 2009.

En u en passant te waarschuwen voor de valkuil der valkuilen: dat u overladen met totaal overbodige spellen huiswaarts keert (u moet op donderdag-, vrijdag-, zaterdag- en zondagavond op de A40 al die vervaarlijk slingerende wagens met Belgische en Nederlandse nummerplaat eens in ogenschouw nemen).

Dat de kiemen van de rampen die zich gaan voltrekken reeds volop werden gezaaid bewijst de  boost van spelverkoopberichten op fora en online tweedehandswinkels. De Essengangers verkopen massaal spellen teneinde een budget te vergaren dat ze op Spiel al even massaal weer gaan uitgeven. Het probleem is dat iedereen dat nú doet zodat de markt zo goed als stil ligt. Vege tekenen zijn het, en zeer verontrustend.

En hop, daar is mijn altruïstische kant weer. Om u tegen uzelf en anderen te beschermen bied ik u vanaf 1 september tot 15 oktober een soort vaginaal spelcondoom aan, een condoom dat u zal behoeden voor onnodige bevruchtingen door subtiel geëjaculeerde spelmacellen van uitgevers allerhande. Niks erger dan dat u achteraf met een hoop ongewenste bordspellenkindjes in uw huiskamer zit en u de weg naar uw Wii niet meer vindt.

Ik ga dat condoom aanbrengen met behulp van korte, maar krachtige en hoogst persoonlijke mijmeringen over wat er in oktober in de “Messe Essen”  uw richting uitkomt, of beter: de richting van uw portefeuille.

Ik ga uiteraard niet alles wat op Spiel verschijnt bespreken. Ik beperk me tot wat ik zelf de moeite van het aanhalen waard vind. Ten goede of ten kwade.

“Bij mij zijt ge veilig.” Het is een gevleugelde uitspraak van cabaretier Wim Helsen. Deze profetische woorden zijn nooit méér van toepassing geweest op u en mij dan vandaag. Een gouden raad voor als we vanaf volgende week samen op weg gaan: blijf in mijn buurt, kijk niet om en kijk vooral niet in hun ogen.

Tot dinsdag!

Dominique

Een gedachte over “Daartoe gaat men op weg..

  1. Zoals ik op het SpSp-forum al schreef: ik kijk er nu al naar uit, want het is altijd goed om een SOA (Speltechnisch Overbodige Aankoop) te voorkomen!

    Like

Reacties zijn gesloten.