Haas is de naam.

Naar aanleiding van een discussie op Bordspelforum.com over privacy op Boardgamegeek – meer bepaald: wie doet het met wie en wanneer? – ben ik aan het denken geslagen. Kan ik zomaar mensen met naam en toenaam vermelden in mijn blog?

Laat ik dit alvast vooropstellen: vermeld worden in mijn blog is een grote eer. En u mag de impact ervan niet onderschatten. Zo kreeg ik vlak voor de Vlaamse en Europese verkiezingen stapels brieven van politici die smeekten om te figureren in een of andere spelbespreking, als daar zijn: Bart De Wever (Aber Bitte Mit Sahne), Kris Peeters (Automobile), Didier Reynders (Money), Mieke Vogels (Birds On A Wire), Guy Verhofstadt (Blue Moon), Herman De Croo (The Extraordinary Adventures Of Baron Munchausen), Filip De Winter (Lost Cities), Jean-Marie Dedecker (Top Race), Dirk Van Mechelen (De Bruggen Van Shangrila), Marie-Rose Morel (Intrige) en Jean-Jacques De Gucht (De Kinderen Van Carcassonne).

En ook voor de federale verkiezingen van het najaar zijn er al aanvragen al binnengekomen: Pieter De Crem (Attack!), Herman Van Rompuy (Patience), Joëlle Millequet (Non Merci!), Laurette Onkelinx (De Draken komen!), Karel De Gucht (Take Stock!), Vincent Van Quickenborne (Project Pornstar), Etienne Schouppe (Ticket To Ride), Stefaan De Clerck (Ausbrecher AG), Didier Reynders (Schwarzmarkt) en Olivier Chastel (Wie Is Het?).

Ik zou zeggen: neem daar een voorbeeld aan. Toch, zeker is zeker. Daarom vraag ik u met aandrang het mij expliciet te laten weten als u geen deel uit wenst te maken van toekomstige blogbijdragen. Dat kan immers – afhankelijk van wie u bent – positieve of negatieve consequenties hebben voor uw imago. En mogelijk – nog veel belangrijker – ook voor het mijne.

Aan hen die hier de voorbije twee jaar op compromitterende wijze de revue zijn gepasseerd zeg ik dan ook diep en oprecht: sorry!

U kunt uw auteursrechten alsnog innen via Sabam.

Dominique

4 gedachtes over “Haas is de naam.

 1. Benny Verbinnen, Benny Verbinnen, Benny Verbinnen, Benny Verbinnen, Benny Verbinnen.
  Hoevbeel levert mij dit nu op , Sabamsgewijs.
  (Het is crisis voor iedereen.)

  Like

 2. Eén maal is het me al gelukt om op deze fantastische weblog te worden vermeld. Ik vond dit inderdaad een eer, zeker nu ik tussen al die grootheden sta. Ik ga mijn best doen om hier nog eens in te slagen.

  Like

 3. Pfff, ik ben al enkele weken binnen.
  Na je schitterend speelverslag over
  Valdora ben ik die vallei ook gaan
  bezoeken,
  en ik heb ze helemaal leeggeroofd.

  Like

Reacties zijn gesloten.