Vol verwachting klopt mijn hart nu wel heel snel

Over ettelijke jaren zit ik ergens in een bejaardentehuis. Ik schat ergens op een derde of vierde verdieping. Hoogbejaard dus. Ik zal dan op een ochtend, in een rolstoel gezeten met een rood geruit dekentje over de knieën, aan een raam naar buiten zitten staren. Geen spellen meer voor mij want allang de 77 gepasseerd. Niet meer van deze wereld, totaal in de war. Net ontbeten maar al vergeten wat er op mijn bord lag. Mijn geheugen: één grote zeef. Alhoewel, één exploot kan ik mij steeds weer helder voor de geest halen: donderdag 18 oktober 2007. De dag dat ik Miss Canada versierde.

Het verhaal gaat als volgt:

Woensdag 5 september 2007, 00:27:57. Cymric post een ogenschijnlijk onschuldig bericht op het forum van www.spellenspektakel.nl

Hij schrijft:
Ìk zat even met mijn hoofd te schudden toen ik het nieuws las. Valleygames uit Canada—voor de insider bekend van herdrukken van de zware oude favorieten Die Macher en Hannibal: Rome vs. Carthage—zal ook in Essen tijdens Spiel 2007 een stand hebben. Tot zover eigenlijk niets bijzonders.
Wél bijzonder is dat ze een wel heel aparte special guest hebben: namelijk de officiële Miss Canada 2008, Alesia Fieldberg. Valleygames sponsort haar, en als tegenprestatie zal ze als ‘booth babe’ optreden in Essen. Ik geloof niet dat het tot nu toe is voorgekomen dat een dergelijke Miss zich tijdens Spiel presenteert, laat staan zelfs haar eigen bordspelsessies runt (van 17 tot 19 uur). Dus heren singles, sla bij deze de slag van uw dromen: zo te zien is Alesia nog ongebonden, ze is jong, ze ziet er goed uit, en ze speelt bordspellen. Vooraanmelding voor deze sessies is wel verplicht, dus wees er snel bij.

Woensdag 5 september 2007, 3:41 pm. Het bericht wordt toevallig opgepikt door David en op www.bordspelforum.com gezet.

Woensdag 5 september 2007, 04:00 pm. Ik passeer tijdens mijn dagelijkse online-wandeling even langs het bordspelforum en lees het hoger vernoemde bericht. Het nieuws slaat ten huize van ondergetekende in met de impact van een op hol geslagen Scudraket.

Woensdag 5 september 2007, 08:38 pm. De resultaten van een intensieve zoektocht naar foto’s van de betrokken miss op de wondere wereld van het internet dwingen mij tot het opzetten van het volgende actieplan.

Ik zal mij op donderdag 18 oktober 2007, bij aanvang van de beurs, op de stand van Valley Games aanbieden, verkleed als mountie, zodat Alesia zich onmiddellijk thuis voelt. Vervolgens zal ik mij voor haar, ongetwijfeld mooie, ogen 500 (vijfhonderd!) keer opdrukken met op mijn rug gestapeld de volgende spellen: Carabande + uitbreiding, Battlelore, Conquest Of The Empire, Railroad Tycoon, Civilisation, World of Warcraft, Fury of Dracula en Warrior Knights, stuk voor stuk zeer zware spellen met een gemiddeld gewicht van 8,7654 kg. Vervolgens daag ik iedere voorbijganger uit tot een spelletje strippoker, waarbij ik er heel onopvallend maar deskundig voor zal zorgen dat ik tot aan mijn onderbroek elk partijtje verlies zodat ze na verloop van tijd mijn imposant gespierde en bezwete, bijna naakte, lichaam kan aanschouwen. Daarna spreek ik haar persoonlijk aan en fluister ik in haar, ongetwijfeld schattige, oortjes hoe slecht ik Céline Dion en hoe waanzinnig goed ik Nick Cave vind. Ik zal dit doen in het Frans én in het Engels, met dat onweerstaanbare Vlaams-Brabant accent van me. Tussendoor heb ik ook even nonchalant gevraagd aan de standhouders van Valley Games hoe het staat met mijn voorbestelling van Big City, Container en Municipium en of ze mijn van krediet barstende Visa-kaart al hebben gedebiteerd. Miss Canada, op dat moment al zodanig voor mij gesmolten dat alleen de beste airco in het beste hotel van Essen (hotel Bredeney aan de Theodor-Althoffstrasse) nog soelaas kan brengen, zal ten slotte op "An Officer And A Gentleman"-iaanse wijze naar mijn wagen worden gebracht, waarmee we ons begeven naar het hoger genoemde hotel. Daar aangekomen spelen wij een spelletje.

Zo zal het gaan en niet anders.

Ik wil u dan ook vriendelijk maar kordaat vragen, beste medespeler en medebeursganger, de stand van Valley Games op donderdagvoormiddag te mijden zodat ik rustig mijn ding kan doen. Tenzij u een partijtje strippoker met mij wel ziet zitten. Dan maak ik een kleine uitzondering.

Besluit: De kans is oneindig groot dat vanaf eind oktober deze blog u zal bereiken vanuit Ottawa, Vancouver, Montreal, Toronto of Quebéc. Uiteraard stuur ik u een kaartje.

Ja, lach maar. Eva De Roovere zingt het zo mooi op haar nieuwe cd: "De kleinste vogel zingt het mooiste lied." Nagel op de kop, Eva!

Als afsluiter wil ik u nog even meegeven dat spellenclub "De Speeldoos" uit Aarschot eindelijk de weg van droom naar daad heeft afgelegd door online te gaan op het volgende adres: www.despeeldoos.be Ik raad u aan daar eens een goed kijkje te gaan nemen, het vakmanschap van de site en de liefde voor spellen even naar waarde te schatten en iets te schrijven in het gastenboek. Dat ze het menen blijkt uit het feit dat ondertekende, na langdurige en keiharde onderhandelingen met Jan V.R., grote bezieler van de club, met de Speeldoos een miljoenencontract heeft afgesloten tot 2010 in ruil voor exclusieve sessieverslagen.

Vrijdag op deze blog, als ik mijn gedachten er nog kan bijhouden, een bespreking van Battlelore!

Dominique

4 gedachtes over “Vol verwachting klopt mijn hart nu wel heel snel

  1. Awel ik zal u geheel uw gangen laten gaan want volgens mij staan haar ogen te dicht bij elkaar , heeft ze ne te kleine WIPneus met ne te grote mond.letterlijk! Er zullen ongetwijfeld schoner volk te zien zijn. Allee toch beter bordspelen !!

    Like

Reacties zijn gesloten.