Essen 2007

Essen 2007. De doorwinterde bord- en kaartspeler behoeft geen verdere uitleg.

Sedert begin augustus ben ik aan mijn persoonlijke voorbereiding van dit evenement begonnen. U mag zich daar het volgende bij voorstellen:

Elke ochtend een bosloop van een vijftal kilometer, beladen met twee enorme plastic zakken die gevuld zijn met de zwaarste spellen uit mijn persoonlijke verzameling.

Het bezoeken van zoveel mogelijk massamanifestaties in het gezelschap van bovengenoemde plastic zakken (met inhoud) met als doel het perfectioneren van mijn wurmtechnieken.

Dagelijks een uurtje schreeuwtechnieken inoefenen, met als centrale kreten: "Hande ab!. Das ist mein spiel!", "Haben sie eine tüte bitte?" en "Küken sie da mal! Ein elefanten mit ein laufrechjen!".

Dagelijks een uur intensief trainen in het creatief vullen en maximaal benutten van vrije autoruimte.

Het in elkaar knutselen van honderden (valse) wegwijzers met "Essen: Spiel 2007" erop dewelke ik een dag voor aanvang van de beurs her en der inplant en die zonder uitzondering richting Wit-Rusland zullen wijzen.

Enkele overvallen op Fortis, KBC, het snoepwinkeltje van Lola en Pola in D. en frituur "In De Volle Frietzak" te A.

Voila. U bent gewaarschuwd. Gaat u naar Essen, u gaat het tegen mij afleggen. In alle hierboven genoemde disciplines zal ik u overtreffen. Dit neemt natuurlijk niet weg dat u nog altijd kunt gaan voor de tweede plaats.

Men vroeg mij onlangs nog naar welke spellen ik uitkijk.

Men vraagt, ik draai. Hieronder staan ze, mooi alfabetisch gerangschikt.

Agricola (Lookout Games): ik weet er verder niets van, maar het is van Lookout Games, dus even checken.

Amyitis (Ystari): een titel van Ystari is altijd een kijkje waard. Trouwens, een spellenfirma die zich Ystari noemt kan, gezien mijn fascinatie voor het Tolkien-universum, in mijn ogen weinig verkeerd doen.

Beowulf The Movie Boardgame (Fantasy Flight Games): niet te verwarren met Beowulf, The Legend, dat eerder ook al door FFG werd uitgebracht (en trouwens zeer is aan te raden).

Big City (Valley Games): haalt Essen mogelijk niet maar very high op mijn wenslijst. Nieuwe uitvoering, nieuwe gebouwen. Ben benieuwd.

Cold War: CIA vs KGB (Fantasy Flight Games): een kaartspel (heb ik een zwak voor) voor twee spelers waar ik erg naar verlang.

Condottiere (Fantasy Flight Games): heruitgave. De Tarotkaarten-stijl is naar het schijnt verdwenen, da’s dus minder en het spel is ook compacter dan zijn voorganger. Maar er zijn een paar nieuwe kaarten en wat kleine regelaanpassingen die me interesseren.

Container (Valley Games): zal waarschijnlijk in Essen nog niet beschikbaar zijn maar het productieproces wordt in afwachting door ondergetekende intensief gespot.

Cuba (Eggert Spiele): naar het schijnt een "must buy", daarom zal dit spel met de nodige argwaan door ondergetekende worden benaderd. Maar benaderen zal ik het.

El Capitan (QWG): gewoon om even na te gaan wat er van Tycoon nog is overgebleven, hopelijk nog veel. 

Medievalia (Giochix.it): ik weet er begot niets van maar de kaartjes lijken me leuk.

Ming Dynastie (Hans Im Glück): gewoon omdat het een Hans Im Clück is.

Mr. Jack expansion (Hurrican): ik geniet van Mr. Jack, dus waarschijnlijk ook van de uitbreiding.

Municipium (Valley Games): waarschijnlijk niet in Essen. Doet wel regelmatig "bliep" op mijn radar.

Mykerinos Expansion (Ystari): Mykerinos is leuk, dus de uitbreiding waarschijnlijk ook.

Neurochima Hex (Portal): klein, maar fijn wargame dat zich afspeelt in de toekomst.

Patrician (Amigo / Mayfair Games): is ondertussen al verschenen en al voorbesteld bij mijn favoriete spelleverancier. Het is een Schacht, het is uitgegeven door Amigo, het is goedkoop en het past perfect binnen mijn tien spelgeboden. De keuze was snel gemaakt.

Perry Rhodan (Kosmos): sf tweepersoonsspel waar ik heel benieuwd naar ben.

Phaistos, Monument of Antiquity (Mayfair): gewoon voor de titel alleen al. Doe uw medemens eens een plezier en vraag daar eens naar in een drukbezochte spellenwinkel.

R-Eco (Z-Man Games / Kawasaki Fatcory / Japon Brand / Grimpeur Brand): vorig jaar laten liggen in Essen en dat zal me nu niet overkomen. Een hele leuke.

Race For The Galaxy (Rio Grande Games / Ystari): San Juan in space! Say no more. Of misschien moet ik toch even zeggen dat een verschijning tegen Essen zeer onzeker is.

Revolte im Rom II (Queen Games): tegenstrijdige berichten over deze. Wel of niet in Essen? Er wordt zelfs getwijfeld aan het verschijnen überhaupt. We zien wel. Ik beleef heel veel plezier aan Revolte Im Rom, dus op mijn wenslijstje.

St. Petersburg Expansion (Rio Grande Games): tja..

Ticket to Ride Switzerland (Days Of Wonder): een kaart voor twee of drie spelers, meer niet, maar gezien mijn verslaving aan deze kaart in de computerversie een gegarandeerde aankoop.

Traders of Carthage (Z-Man Games / Kawasaki Fatcory / Japon Brand): hou u maar vast want het gele gevaar komt langs alle kanten op de spellenwereld afgestormd. Ze hebben nog wat te leren op het gele continent als het op spellen ontwerpen aankomt, maar ze zijn niet een klein beetje op de goeie weg.

Wings of War Deluxe Edition (Nexus): voor de, hoop ik toch, prachtige vliegtuigjes.

Dit zijn de dingen waar deze eenvoudige mens naar uitkijkt.

Ziet u in Essen een uiterst actieve knappe man met een uitermate gespierd en afgetraind lichaam, zeulend met enkele enorme plastic zakken alsof het pluimpjes zijn, dan weet u hoe me aan te spreken. Ik wil dan gerust met u even een cappuccino gaan drinken en even bijpraten, laat ons zeggen voor een halve nanoseconde, maar daarna moet ik onmiddellijk weer door. Duty calls!

Dominique