Uw dienaar waakt!

Vannacht droomde ik dat Keira Knightley in mijn oor fluisterde: “Uw vriendinnen hebben gelijk, gij hebt écht wel een kathedraal van een lichaam”. Even later liep de wekker af en nog even later zat ik moederziel alleen een boterhammeke met choco te eten, met op de achtergrond de structurele ochtendfiles.

’t Is toch godgeklaagd. ’s Avonds zijt ge als legionair volop in de weer om de Goten uit uw geboortestad Rome weg te houden, ’s ochtends is het weer boterhammen smeren voor ’s middags op uw werk.

Ach, ge moest eens weten hoe dikwijls ik onze wereld van de ondergang heb gered. In Nexus Ops (Avalon Hill) sloeg ik horden aliens uiteen, In UFOs! Fritten aus dem all! (Argentum Verlag) voorkwam ik dat kwaadaardige aliens onze planeet probeerden in te palmen door, hou u vast, massaal fastfoodketens in te planten. En als ik in Das Tal der Mammuts (Eurogames / Descartes) mijn stam holbewoners niet zo goed had gemanaged had het begrip “mens” in geen enkel woordenboek gestaan. Ik heb veldslagen gevoerd, zelfs in de toekomst (ge kunt er niet vroeg genoeg bij zijn vind ik), steden gebouwd, nieuwe werelden ontdekt en gesticht, dierentuinen en pretparken uit de grond gestampt, de zeven wereldzeeën bevaren, Boonen en Van Petegem eraf gereden in de Ronde van Vlaanderen, autoraces naar mijn hand en vooral naar mijn gaspedaal gezet, intriges aan het hof van Lodewijk IV in de kiem gesmoord, varkensraces gehouden tot algemeen vermaak en ik heb, het strafst van al, De Ene Ring eigenhandig in de Doemberg gegooid, met de hete adem van Sauron in mijn nek.

En denkt ge nu dat ik ooit maar één bedankje daarvoor heb gekregen, van wie dan ook?

Het moet zijn dat ik nog een echte held ben, ééntje van de oude slag. Eentje die achter de schermen ervoor zorgt dat alle onheil wordt afgeweerd, dat jonge maagden van op vers bloed beluste vampieren worden gered, dat vulkaanuitbarstingen worden bedwongen zodat de opwarming van de aarde toch nog een beetje binnen de perken blijft. En toch ben ik maar een gewone jongen hoor, geen superpowers of zo. Als ge mij tegenkomt op straat, ge zou begot niet kunnen vermoeden welke superheld ge tegenover u hebt.

Maar wees gerust, bedreigde medemens. Ik zal niet versagen. Mijn missie gaat verder. Maar als ge ‘s avonds aan uw maaltijd zit, of met enige vertraging de ochtendkrant tot u neemt, denk dan eens aan ondergetekende die zich weeral eens opoffert, ergens te lande, om u te vrijwaren van de grootste rampen.

Bloemen noch kransen.

Dominique

 

3 gedachtes over “Uw dienaar waakt!

 1. Bedankt Dominique! 😉

  En als ge ooit eens hulp nodig hebt met het redden dan kan je me altijd mailen !! 🙂

  Like

 2. Hoi, ik zag je bij de top staan, dus dacxht ik kijk maar eens een keertje,
  dan kan ik je meteen een goeie middag wensen.
  heel veel groetjes van kristalvrouwtje.

  Like

 3. Dominique, Ik heb genoten van jouw stukje. Ik wil je ook bedanken voor mijn bestaan dat je met al je heldhaftige ondernemingen hebt gevrijwaard van schade en schande. Dank o dank Dominique. Mag ik U bij deze kronen tot Ridder in de orde van de wereldbeschermers.

  Like

Reacties zijn gesloten.