De ‘De Tafel Plakt!’ Awards 2015: deel 1

Spel van het jaar

CAMP GRIZZLY (AMERITRASH GAMES)

De Kickstarter motor van deze topper werd al aangezwengeld in 2013, maar ermee wegrijden lukte pas in 2015.

Alles zit goed in Camp Grizzly. Zo goed dat het spel eigenlijk ook nog aanspraak kon maken op tal van andere awards. Die van de ‘thematische omzetting van het jaar’ bijvoorbeeld. Of die van ‘doosillustratie van het jaar’. Of die van de ‘kaartendeck van het jaar’. De ‘hormonale (k)opstoot van het jaar’ had ook gekund. En de award voor de ‘nabespreking van het jaar’ had ook niet misstaan op de schoorsteenmantel.

Verder vindt u in deze doos ook de ‘broer en zus van het jaar’, het ‘stalkerduo van het jaar’, de ‘Grand Finale van het jaar’, de ‘zwemwedstrijd van het jaar’, de ‘alle clichés van het slasher genre zitten erin van het jaar’, de ‘hopelijk is dit de juiste binnenweg van het jaar’ en het ‘hoofdpersonage van het jaar’. Daarbovenop levert dit spel ook nog eens de ‘egoïsten van het jaar’ aan, al zitten deze niet in de doos maar gewoon mee aan tafel.

Een speciale vermelding verdient ook Austin Madison, gepokt en gemazeld in de filmindustrie met het maken van storyboards. Haar tekeningen – op een uitpuilend ingewandje of afgehakt vingerkootje meer of minder wordt hier echt niet gekeken – maken de totaalbeleving, want dat is het, compleet.

Camp Grizzly wordt steeds weer met enthousiasme onthaald als het op tafel wordt gelegd. Dat gebeurt trouwens meestal op verzoek. Moest het een liedje zijn, het was de meest gevraagde plaat van het jaar.

Een heerlijk belevingsspel is dit. Camp Grizzly zal mijn collectie nooit dan ook nooit meer verlaten.

Mijn uitgebreide bespreking vindt u trouwens in de rechterkolom.

Dominique