The Games of Summer

Enkele minuten geleden, toen ik volgeladen met winkelwaar mijn trouwe vierwieler parkeerde, schalde ‘The Boys of Summer’ van Don Henley uit de luidsprekers.

Ik moest gelijk aan dat evenement in Gent denken: Zomerspel. Een evenement waarbij ik me tijdens de perfect georkestreerde, bijna eindeloze aftelling naar het nulpunt stilaan begon af te vragen alwaar de spellen bleven.

Gelukkig werd deze vraag op 9 juni eindelijk beantwoord. U kunt op uw beide oren slapen medespeler, u kunt spelen op Zomerspel. Indien u, net zoals ik, vreesde dat u enkel en alleen ballonplooiers, acrobaten, goochelaars, fotografen, improvisatie-acteurs, interviewers, piratenfilms,   barbecues, cocktailbereidingen, speeltuinkinderen,  voedselstalletjes, springkastelen, knutselactiviteiten, grime voor gevorderderden, quizmasters, poëzie en VIP-genodigden – wat haat ik dat woord – zou te zien krijgen kan ik u geruststellen.  

Allen daarheen dus, op zaterdag 20 en zondag 21 juni. Meerbepaald naar de Eskimofabriek aan de Wiedauwkaai 25 in Gent. De deuren gaan open om 10u. Wanneer u ze weer achter u sluit moet u voor uzelf uitmaken.

Meer info vindt u op www.zomerspel.be

Deze Boy of Summer zal er ook zijn, on saturday tenminste. Ik raad u dat ook aan want op zondag maakt ene Mr. Enigma zijn opwachting. Ik ken dat heerschap persoonlijk en geloof me, hij is in staat om met een eenvoudige vingerknip alle spellen die zich op dat moment op de 2000 vierkante meter beschikbare speelruimte bevinden zomaar weg te toveren. Zo goed is die man. Zeg niet dat u het niet wist.

Dominique

 

3 gedachtes over “The Games of Summer

 1. dag Dominique,
  ben blij dat ik niet de enige ben die zich telkenmale stoort aan het opduiken van VIP’s. Deze opdeling tussen mensen lijkt mij niet meer van deze tijd. En omdat de samenleving er weinig aan doet om dit woord in onbruik te doen verdwijnen heb ik zelf de handen uit de mouwen gestoken. Zo werk ik nu al jaren in het geheim aan de ontwikkeling van het product ZIP (voorlopige werknaam). Met dit middel moet het in de toekomst mogelijk zijn om al de VIP’s in je omgeving te doen verdwijnen en ze enkel in hun normale verschijningsvorm verder aanwezig te laten blijven.
  groetje en dankje voor je frisse (en niet altijd vrijblijvende) tekstjes

  Like

 2. Eerst en vooral bedankt voor de alweer heel toffe tekst, Dominique!
  Waarom bieden wij een VIP regeling aan op Zomerspel?
  Met een VIP ticket is het allemaal net iets makkelijker. Je hebt gratis toegang en barbecue. Je kan gratis en vlak naast de Eskimofabriek parkeren. Je krijgt a volonte non-alcoholische drank en een drankenkaart voor alcoholische drank. Om het nog iets interessanter te maken gaat in de VIP ook de meet&greet met Rahdo en Nox door. Als je het optelsommetje maakt, is de VIP voor veel bezoekers een voordelig pakket.
  Wie geen fan is van VIP hoeft uiteraard geen VIP ticket te kopen. Naast de meet&greet met Rahdo en Nox zullen de andere bezoekers trouwens ook van elk bordspel, van elke activiteit, van elk stuk decor en van elk soort hapje en drank genieten.
  Tot slot nog even de exacte openingsuren meegeven:
  Zaterdag van 12u ’s middags tot 3u ’s nachts.
  Zondag van 10u ’s morgens tot 18u ’s avonds.

  Like

 3. Nog iets belangrijk vergeten te zeggen:
  We hebben bijna 200 vrijwilligers op Zomerspel. Al deze vrijwilligers krijgen van ons gratis een VIP ticket. Dat is een hap uit ons budget maar wij willen daarmee benadrukken dat we het werk van onze vrijwilligers enorm apprecieren. Zonder onze vrijwilligers zou Zomerspel namelijk niet kunnen bestaan.

  Like

Reacties zijn gesloten.