De ‘De Tafel Plakt!’ Awards 2014: deel 6

Verweesde van het jaar

SPYFALL (HOBBY WORLD): de spion

Zit u daar, als spion in een groot gezelschap, op een locatie waarvan u geen flauw benul hebt.

Uw gezelschap weet duidelijk wel waar dit verhaal zich afspeelt en laat dat ook duidelijk aan elkaar weten, zij het met omwegen. Ze weten immers dat u aanwezig bent, wat u van plan bent en ook dat u ruim in de minderheid bent. Alleen weten ze niet hoe u eruit ziet. 

Zelf probeert u, als men u aanspreekt, met de moed der wanhoop de discussie mee aan de gang te houden, daarbij hopend dat u zo laat mogelijk bij de besprekingen wordt betrokken. Want als u weet waar u zich bevindt en u maakt dat kenbaar, is uw missie geslaagd en hebt u gewonnen.

Heeft iemand in het gezelschap echter een vermoeden over uw echte identiteit en komt het tot een stemming die u ontmaskert kunt u uw ‘license to kill’ badge op uw buikje schrijven. Snelheid is dus geboden.

Medespeler, Spyfall is het spel waarmee ik het meest heb gelachen in 2014. Schuddebuiken deed ik. 

Locatiekaarten (denk aan duikboten, casino’s, scholen, militaire basissen enz.), gekoppeld aan een karakter dat op die locatie een beroep uitoefent, een spionkaart en een briljant idee, meer hadden ze bij Hobby World niet nodig om dit heerlijke praatspelletje uit de Russische hoed te toveren.

Dolle pret gegarandeerd, zowel voor de spion als voor de spionzoekers, en altijd weer dat gelach aan tafel. Daar doet een spelende mens het uiteindelijk toch voor. 

U gaat trouwens nooit het moment vergeten waarop u voor de eerste keer als spion met de zege aan de haal gaat. Meer waard hoor dan een – ik zeg maar iets – klinkende overwinning van Die Staufer.

Dominique

 

Spyfall

Hobby World / Rebel.pl (2014)

alexandr Ushan

3 tot 8 spelers vanaf 12 jaar

15 minuten

 

3 gedachtes over “De ‘De Tafel Plakt!’ Awards 2014: deel 6

 1. Hey Dominique! Vanaf welke spelersaantallen is dit leuk, is jouw ervaring? Is dit ook met 3 spelers nog leuk, of heb je het enkel met meer gespeeld?

  Like

 2. Dag Bartjes!,
  Met z’n drieën zou ik het niet spelen. Vanaf vier spelers, zo heb ik ondervonden, wordt het pas echt leuk en is het echt lachen geblazen. Met meer spelers heb je natuurlijk als spion meer kans om even buiten schot te blijven (als je geluk hebt) en ondertussen hints te verzamelen over de locatie.
  Maar als je regelmatig met z’n vieren spelletjes speelt mag je dit zeker niet laten liggen.

  Like

 3. Bedankt, Dominique! Ik had op basis van de beschrijving inderdaad al zo’n vermoeden dat dit met 3 niet supergoed uit de verf zou komen. Kan me inderdaad voorstellen dat “hoe meer zielen, hoe meer vreugd” hier ook op gaat. Thanks!

  Like

Reacties zijn gesloten.