Pandemic: The Cure
Stel.
U bent een meeple en u loopt tegen een agressieve houtworm parasiet aan.
Who you gonna call?
De busters van Pandemic of die van ‘Pandemic: The Cure’?
In uw plaats zou ik voor het tweede team gaan. Uw kans op overleven is dan aanzienlijk groter.
‘Pandemic: the Cure’, de dobbelbroer van Pandemic, is immers veel vergevingsgezinder dan zijn ouder familielid.
Acht keer gespeeld, zes keer gewonnen.
Betekent dit dat Pandemic: The Cure een slechter spel is dan Pandemic? Allerminst.
Meer zelfs, als er vanaf nu ten huize van ondergetekende infecties moeten worden bestreden zal dat met dobbelstenen zijn.
Het zit allemaal goed in elkaar hoor. Dobbelen voor infecties en outbreaks, dobbelen met de aan uw gekozen karakter gelinkte dobbelstenen waarmee u uw acties uitvoert, dobbelen voor het vinden van een serum en uw gedobbelde kruisjes gebruiken om actiekaarten in te zetten.
Wat ‘Pandemic: The Cure’ zo leuk maakt is de onvoorspelbaarheid van het waar en wanneer opdagen van de infecties, al krijgt u op de bordjes van de zes continenten al voorinformatie over de wat u daar mogelijk kunt verwachten. Als u echter het geluk hebt dat de dobbelstenen u tegenwerken bent u echt wel in voor een traktatie. Dan voelt u aan den lijve de onmacht van een ebola bestrijder in Liberia.
Één manier om te winnen, drie om te verliezen. U zou verwachten dat u dan ongeveer 75% van uw partijen zou verliezen, maar mijn ervaring – op de standaard setting – is dus anders. Ik raad u dan ook gelijk aan de moeilijkere opstaphaltes te nemen als u dit spel aanvat.
Voor wat het waard is, onze verliespartijen waren ook échte verliespartijen waarin wij enorm zwaar op onze blote billen kregen. Massale outbreaks waren de oorzaak. Die moet u dus vooral onder controle zien te houden.
Prachtig materiaal met een massa dobbelstenen, een vlotter en sneller spelverloop dan grote broer en een grote behoefte om na afloop onmiddellijk opnieuw te spelen, al was het maar om op zoek te gaan naar die eerste verlieservaring. Meer moet dat voor ondergetekende niet zijn.
Dominique
Pandemic: The Cure
Z-Man Games (2014)
Matt Leacock
2 tot 5 spelers vanaf 8 jaar
30 minuten
Toppertje!!!!
Hier mag je me altijd voor wakker maken 🙂 (maar niet straks hé)
LikeLike