Spiel 2013: een vooruitblik (deel 45)

Relic Runners (Days of Wonder)

In Relic Runners, een bordspel voor 2 tot 5 spelers, bent u een schattenjager die in een niet nader genoemd oerwoud op zoek is naar artefacten. Die leveren namelijk op het einde van het spel overwinningspunten op.

Om de schatten te vinden moet u zich een weg banen door de jungle, naar de tempels waar zij zich bevinden. Met een beetje geluk kunt u op een pad zelfs meerdere tempels aandoen. U mag uiteraard ook de weg naar uw uitvalsbasis niet uit het oog verliezen zodat u de schatten snel kunt bergen. En dat is ook de plaats waar u fysiek en mentaal kunt bijtanken voor uw volgende exploratieronde.

Gelukkig beschikt u over een upgrade kit waarmee u het navigeren en bergen enigszins kunt vergemakkelijken.

Uiteraard streeft u naar verscheidenheid in uw verzamelde artefacten want dat levert meer punten op. Lange routes langsheen de tempels kunnen u ook nog een mooie bonus opleveren en in sommige tempels liggen de punten zelfs zomaar voor het oprapen.

Reserveer alvast uw plaatsje in de wachtrij want:

De wonderdagen zouden met deze worp wel eens helemaal terug kunnen zijn.

Naar goede Days of Wonder gewoonte wordt u hier getrakteerd op prachtig spelmateriaal.

U houdt bij een aankoop altijd rekening met uw familie en kinderen.

U bent een grote fan van Indiana Jones.

De speeltijd, een uurtje, lijkt u perfect getimed.

Loop vrolijk zwaaiend de stand van Days of Wonder voorbij want:

Een mooi thema, dat wel, maar het linkt niet erg met de abstracte onderbouw en daar bent u dan weer niet zo voor te vinden. Indy is wat u betreft ver te zoeken.

Een als een gek door het oerwoud rennende wetenschapper is niet het eerste beeld dat u te binnen schiet wanneer u aan een archeoloog denkt. Behoedzaam de zaken benaderen lijkt u meer aan de realiteit te voldoen. Thebes lijk u in dit opzicht een betere keuze.

Als u een loop- en verzamelspel op tafel legt is dat steeds weer Drachenland van Reiner Knizia. Dat is altijd weer smullen.

Days of Wonder is naar uw aanvoelen de laatste tijd de weg wat kwijt. Ondanks de vele paden die u in dit spel kunt bewandelen lijkt er geen tussen te zitten dat naar het oude vertrouwde kwaliteitsnest leidt.

Dominique