Spiel 2013: een vooruitblik (deel 20)

Belgium 1831 (White Goblin Games)

Belgium 1831 is een bordspel voor 2 of 3 spelers waarin u, vlak na de Belgische Revolutie waarbij het land van Manneken Pis zich afscheurde van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden, het nieuwe koninkrijk probeert vorm te geven. Dat doet u door politiek te bedrijven, de provincies te industrialiseren en uw economische macht te vergroten. Tussendoor spant u ook nog eens Leopold I voor uw kar.

Reserveer alvast uw plaatsje in de wachtrij want:

Goede spellen voor 3 spelers zijn moeilijk te vinden. Meer zelfs, ze zijn op een drievingerige hand te tellen.

U krijgt hier de kans een van de grootste institutionele gedrochten aller tijden opnieuw vorm te geven. U gaat die kans niet laten liggen.

Als Belg gaat u zich onmiddellijk thuis voelen op het mooi vormgegeven spelbord. U gaat blindelings uw weg naar de overwinning vinden.

Dit is El Grande zoals het had moeten zijn, zo gaan althans de geruchten. Dat is voldoende om u helemaal overstag te doen gaan.

Er worden hier naar verluidt innovatieve spelconcepten geïntroduceerd, meerbepaald wat betreft het bepalen van meerderheden in de provincies. Bordspellen en innovatie samen in één zin, het wordt meer en meer een zeldzaamheid.

Loop vrolijk zwaaiend de stand van White Goblin Games voorbij want:

Over uw frustratie dat u in een van de grootste institutionele gedrochten aller tijden leeft, daar hoeft een bordspel u niet voortdurend aan te herinneren.

Innovatief is een woord dat tegenwoordig in de persmap van elk nieuw bordspel wordt bijgeschreven. U bent oud en wijs genoeg om daar het uwe van te denken.

El Grande hebt u al in uw kast staan.

Dominique

2 gedachtes over “Spiel 2013: een vooruitblik (deel 20)

 1. Ik meen me te herinneren dat ook de titel enkele keren veranderd is. In één van de WGG magazines werd dit spel nog aangekondigd als”the kings nation” of zoiets. Ik ben alleszins benieuwd of deze titel Essen haalt.

  Like

 2. Beste dominique,
  Ik was benieuwd of je Wildcatters al in je collectie hebt.
  bij opiniated gamers kun je lezen wat je gemist hebt.
  En zo niet of je interesse hebt in een uitleg, want dan willen we wel een keer langskomen.
  Groeten,
  andre

  Like

Reacties zijn gesloten.