De ‘De Tafel Plakt!’ Awards 2012: deel 17

De ‘Ik dans wel met mezelf’ van het jaar

D-Day Dice (Valley Games)

Als u lid bent van het eenzame hartenbureau en u probeert uw eenzaamheid te verdrijven middels een spelletje bent u hier aan het goede adres.

D-Day Dice is van de lichting 2012 veruit het beste spel als u alleen aan de bak moet. Ook met meer spelers is het een prima spel hoor, maar we hebben het hier over u: de sociaal geïsoleerde.

Tijdens het spelen gaat u uw isolement volledig vergeten. U bestormt immers met 160.000 anderen de Franse kust zoals die er op 6 juni 1944 bij lag.

Niet goed, zo blijkt al snel, want u wordt van zodra u uw eerste voetafdruk in het strandzand zet massaal onder vuur genomen.

Binnen het grote geheel leidt u een subgroepje van enkele lotgenoten die, zo werd u opgedragen, de grote bunker op die hoge duinrug moet innemen. Die bunker van waaruit onophoudelijk in uw richting wordt geschoten. U had zich uw eerste werkdag in Frankrijk heel anders voorgesteld.

U ondervindt al snel dat in de Franse wiskunde van 1944 de korste weg tussen twee punten geen rechte is, maar een kromme. Er zijn nogal wat obstakels die u van uw route doen afwijken: het mulle zand, de mortierinslagen, de kraters van die mortierinslagen, mijnenvelden, doorgaand verkeer van legervoertuigen, noem maar op. Daar moet u al dobbelend – het is gelukkig een spelletje – allemaal rekening mee houden.

Maar als u bij wil dragen aan het beëindigen van de tweede wereldoorlog is dit uw kans. Hoofd omlaag, het strand op en met ware doodsverachting en hevig biddend naar uw einddoel. Dat einddoel even schoonvegen en vasthouden tot er versterking komt en klaar is Kees.

U moet er terdege rekening mee houden dat Kees wel eens op zich kan laten wachten. Meer nog, Kees zou wel eens Wilhelm of Klaus of Siegmund kunnen heten en dan bent u nog verder van huis. Want die jagen u die bunker weer uit. En dan verliest u.

Tot morgen!

Dominique

 

Een gedachte over “De ‘De Tafel Plakt!’ Awards 2012: deel 17

Reacties zijn gesloten.