Spiel 2012: een vooruitblik (deel 13)

D-Day Dice (Valley Games)

D-Day Dice is een coöperatief dobbelspel voor 1 tot 4 spelers waarin u zich tijdens de tweede wereldoorlog, meerbepaald op 6 juni 1944, op een strand in Normandië bevindt. Niet om te zonnen maar om uw steentje bij te dragen tot het bevrijden van Europa. Als spelopdracht kan dat tellen.

U draagt uw steen bij door samen met uw medespelers een vooraf uitgekozen sector van het strand te bestormen met maar één doel: de bunker boven op de duinenrij bezetten, van waaruit ononderbroken kogels op u worden afgevuurd en die één ronde bezet houden zonder dat u, of een uwer kameraden, het loodje legt.

Reserveer alvast uw plaatsje in de wachtrij want:

D-Day Dice is het beste dobbelspel dat de laatste jaren in de schappen van de betere (online) spellenwinkel is komen te staan.

D-Day Dice is solo speelbaar en is mogelijk het beste solospel dat de laatste jaren in de schappen van de betere (online) spellenwinkel is komen te staan.

U bent erg gecharmeerd door het speltechnisch gebruik van de dobbelstenen, zowel wat betreft de gooi-exemplaren als de dobbelstenen die de eenheden symboliseren.

U traint graag een beetje voor u aan het echte werk begint.

U bent niet vies van een gezonde portie stress aan de speeltafel.

U ziet er niet tegenop om voor een quasi onmogelijke opdracht te staan.

U vindt het absoluut niet erg verscheurende keuzes te moeten maken.

U strandjut graag: het is wonderlijk hoeveel bruikbare spullen tijdens het oprukken op het strand vindt. Spullen die u later zeker nog kunt gebruiken.

U vindt het een klasse service van Valley Games dat de draaischijfbordjes waarop u uw globale status bijhoudt reeds voor u werden geassembleerd.

Loop vrolijk zwaaiend de stand van Valley Games voorbij want:

Tijdens het zwaaien roept u de bemanning van de stand van Valley Games vrolijk toe dat u niet kon wachten en dat u zichzelf dit prachtige spel al vóór Spiel cadeau hebt gedaan.

Het thema, de tweede wereldoorlog, spreekt u niet echt aan. U vindt dat dit spel een beetje te dicht bij de realiteit komt. U wil die bloedige passage uit de geschiedenis liever niet op uw keukentafel geëvoceerd zien. Dan toch maar liever Tovenaar Koning van Xidit.

U hebt de spelregels online al eens doorgenomen en u ergert zich een beetje aan de ietwat verwarrende structuur. Als u niet na één leesbeurt een de slag kunt begint u er gewoon niet aan. U komt nu al tijd tekort.

U hebt genoeg dobbelspellen in de kast staan en u denkt dat D-Day Dice niets aan het dobbelgenre toevoegt. U beseft nog niet dat u dwaalt, maar kom.

U hebt het gevoel dat dobbelen en coöperatief bezig zijn niet bepaald complementair zijn. U beseft nog niet dat u dwaalt, maar kom.

Dominique

 

6 gedachtes over “Spiel 2012: een vooruitblik (deel 13)

  1. Hij staat al een tijdje op de wishlist, maar het is er nog niet van gekomen om hem aan te schaffen. Het zal voor één van de volgende gelegenheden zijn, Essen is daar nog niet bij. Jammer maar helaas! De Kickstarter extra’s steken natuurlijk wel de ogen uit en die zitten er niet bij tegenwoordig :-(.

    Like

  2. Heb jij al ergens uitgeplozen in welke Hall we Valley Games in Essen kunnen vinden, en verwacht jij ook elk jaar weer (tevergeefs)dat ze nog eens Miss Canada meebrengen?

    Like

Reacties zijn gesloten.