Meer van net niet hetzelfde

Als Thunderstone u prikkelt en u blijft maar weifelen om uw bankkaart boven te halen raad ik u aan even bij een sessie Dragonspire aan te schuiven. De kans is groot dat na afloop overgaat tot de aanschaf van de hele mikmak.

Dragonpsire is een zelfstandig spel binnen het Thunderstone universum en, zoals ik al aangaf, voor nieuwelingen de ideale opstapplaats. Daarbovenop is het volledig combineerbaar met wat voorafging.

Om te kunnen winnen moet u nog steeds ondergronds en vooraleer ondergronds te gaan bevoorraadt u zich best bij de plaatselijke middenstand van het dorpje dat zich, gelukkig bovengronds, vlakbij bevindt. Rusten behoort ook weer tot de mogelijkheden, maar uw luie laffe lijf aan het hoge gras toevertrouwen brengt u in tijdnood. Time is money, ook in monsterland.

Grafisch realiseerde men ook een lichte, maar zeer geslaagde stijlbreuk. En niet dat het echt nodig was – Thunderstoneveteranen drammen deze regel op met de ogen dicht – maar de toevoeging van het kerkerbord waarop de handicaps bij onvoldoende lichtbronnen worden aangegeven is voor nieuwelingen een welgekomen hulpmiddel. Lichtbronnen zijn dan ook onontbeerlijk als u letterlijk erg diep wil gaan. Dat dit spel ondertussen in Philips nog geen sponsor gevonden heeft is mij een compleet raadsel.

Maar het belangrijkste aspect van het spel is onveranderd gebleven: het speelplezier. Was u al een Thunderstonefan gaat u smullen, was u het nog niet is de kans groot dat u nu wel overstag gaat.

Nieuw zijn de settings, die over het hele spel hun (meestal negatieve) invloed laten gelden.

U bent gewaarschuwd.

Mijn favoriet is, ondanks de negatieve connotatie die heden ten dage rond de clerus hangt, Belzur Curate. Extra kaarten bij op hand trekken terwijl u zich in de kerker bevindt? Merci beaucoup. Een beetje contradictorisch in gebruik ook, want ondanks de uitbreiding van uw handarsenaal tijdens uw getast in het donker ook een kaart voor durvers. U moet het zelf maar eens proberen. Als u durft.

Laat u ook niet misleiden door de Guardian Blade. Bij een eerste lezing gaat u vermoeden dat het hier om een misprint gaat. Niets is minder waar. Lees de kaart nog eens aandachtig en u zult zien waar de, overigens erg interessante, klepel hangt.

Thunderstone blijft een donker spel. Ik, beste medespeler, heb mij altijd meer aangetrokken gevoeld tot de duisternis dan tot het licht. Wat zich in het donker ophoudt is door de band veel opwindender dan wat zich onder het zonlicht voortbeweegt.

En nu weer de nacht in..

Dominique

 

Thunderstone: Dragonspire

Mike Elliott / Brent Keith

Alderac Entertainment Group, 2011

2 tot 5 spelers vanaf 12 jaar

45 minuten (al moet u daarvoor erg veel oefenen)

 

4 gedachtes over “Meer van net niet hetzelfde

 1. Geen idee waar je het over hebt. ik ken en zelfs herken allebei de titels niet.
  Maar volgens mij heb ik wat om op mijn radar te zetten.
  Groetjes, JeVo

  Like

 2. Onlangs heb ik de kans gehad om dit spel te spelen en ik moet zeggen; ik ben verkocht.

  Like

 3. Ben er al een tijdje door geprikkeld maar ken niemand in de buurt die het heeft want zou het toch liever eens testspelen alvorens mijn magere portemonnee aan te spreken 🙂
  Ik blijf hopen en min of meer geduldig wachten!

  Like

 4. ik heb laatst het oude (eerste) spel gespeeld.
  Ik moet echt zeggen, ik had niet verwacht het zo leuk te vinden.
  Iedereen is enthousiast over dominion, daar heb ik een andere mening over. Dit spel heeft wat dominion in mijn ogen mist. Wat dat is weet ik niet maar wat ik wel weet is dat dit spel in mijn spellenkast gaat komen.

  Like

Reacties zijn gesloten.